Хонконг планира да разхлаби част от коронавирусните мерки за хората, на които е поставена и втора доза от ваксина срещу ковид3Фото© actualno.com

Хонконг планира да разхлаби част от коронавирусните мерки за хората, на които е поставена и втора доза от ваксина срещу ковид

, 12 новини, 0 прегледа

/КРОСС/ Не може да бъде поставяна втора доза от различна ваксина. Това заяви в "Денят започва" доц. Михаил Околийски, представител на Световната здравна организация за България. По думите му няма клинични изследвания, че това ще бъде ефективно. Той коменитра, че цялата дискусия около "Астра Зенека" е политическа, повлияна от "други фактори".

Никой не си даваше сметка какво ще бъде влиянието на коронавируса върху психиката на хората, които го преболедуват, каза доц. Околийски, като цитира изследване на Оксфордския университет и Световната здравна организация, според което всеки трети преболедувал развива някакво психично страдание до 6 месеца.

Изразява се в депресия, паническо разстройство, може да се отключат и по-дълбоки страдания. Те биха имали сериозно въздействие не само върху индивидуално върху човека, но и обществено, което пък води до сериозни социални и икономически загуби, заяви доц. Околийски.